Telefon
Telegram
WhatsApp
İnstagram

Üzüm gebeliği (molar gebelik)

Üzüm gebeliği (molar gebelik)

Üzüm gebeliği (molar gebelik), trofoblast adı verilen hücrelerin kontrolsüz büyümesiyle karakterize edilir ve plasentayı oluşturan dokuların üzüm salkımına benzer şekilde büyümesine neden olur. Molar gebelik, tam veya kısmi olmak üzere iki türdedir:

1. *Tam molar gebelik*: Döllenme sırasında, sperm hücresi boş bir yumurtayı döller. Bu durumda defektli bir plasenta gelişir, ancak fetüs oluşmaz. Tüm hücreler anormaldir ve üzüm salkımına benzer büyüme gösterir.

2. *Kısmi molar gebelik*: Döllenme sırasında, bir yumurta iki sperm tarafından döllenir. Bu durumda hem anormal plasenta hem de anormal bir fetüs gelişir. Ancak fetüs normal bir şekilde hayatta kalamaz.

Molar gebelik, nadir olmakla birlikte tehlikeli olabilir. Genellikle vajinal kanama, hızlı rahim büyümesi gibi belirtilerle kendini gösterir. Tedavi, molar gebeliğin tahliye edilmesini içerir.
Bazen molar gebelik kansere dönüşebilir ve tedavi edilmesi gereken gestasyonel trofoblastik neoplaziye (GTN) yol açabilir. Bu nedenle düzenli tıbbi takip önemlidir.

İletişim Bilgilerimiz.

Tel No
0 (542) 435 10 04

Youtube
Doc.Dr.Ganim Khatib

Web Adresimiz
Www.ganimhatip.com

#sağlıklıkadınlarsağlıklıtoplum
#docdrghanimkhatib
#repost #keşfet
#üzümgebeliği #molargebelik